Gröna tips på Way Out West

Laddar du just nu för Way Out West i Göteborg? Här kommer tipsen för hur du blir en grönare festivalbesökare!

• Ta tåget till festivalen. Way Out West erbjuder tillsammans med SJ billigare biljetter för festivalbesökare. Så lämna bilen hemma, det är bara krångligt att hitta en billig parkeringsplats ändå!

• Åk kollektivt eller promenera i Göteborg. Västtrafik erbjuder tredygnskort för dig som är besökare i Göteborg. För 140 kr kan du åka dygnet runt och hur mycket du vill under de tre festivaldagarna. Bor du nära Slottsskogen är dock det enklaste sättet att ta sig med cykel eller till fots. I Göteborg finns hyrcyklarna (namngivna på typiskt Göteborgsmanér) Styr&Ställ, på många ställen inne i stan!

• Kanske bor du i Göteborg eller har kompisar i stan? Då brukar boendet lösa sig enkelt och billigt. Om inte finns det olika smarta tips som både sparar din plånbok och låter dig lära känna staden bättre. Ett sådant tips är Couch Surfing (www.couchsurfing.org) där du helt utan kostnad kan bo hos en göteborgare som finns med på sajten. Alternativt väljer du att betala några kronor (men betydligt mindre än vad det kostar med hotell) och hittar ett boende på Air B’n’B (www.airbnb.com). Genom att bo hemma hos någon och därmed utnyttjar resurser som redan används (så tillvida personen ifråga också bor i lägenheten/huset) blir ditt boende mer resurseffektivt än att hyra ett hotellrum.

• När det kommer till käket har festivalledningen på Way Out West tänkt till. Inne på festivalområdet huserar krögaren Mats Nordström som till vardags driver krogen Wasa Allé och är känd för att arbeta med ekologiska och närproducerade råvaror. Även övriga matleverantörer har krav på sig att kunna visa på ett ekologiskt arbetssätt. Under festivaldagarna kommer Jenny och Emma, två av Göteborgs ekorecensenter, betygssätta de olika matställena med ekoreko-betyg. Håll utkik på Twitter och Facebook! Det kan ju dock hända att det slinker ner en öl och en burgare även utanför festivalområdet. Gå in på Ekoguiden Göteborg för tips om var du kan hitta ställen som tänker grönt. Och tänk på att snabbmat genererar mycket sopor. Är du på väg hemåt kanske plastmuggen kan få följa med hem till återvinningsstationen istället för att landa i soptunnan på vägen!

• Way Out West är inte bara en uppvisning i schysst musik – här finns också inspiration att hämta för den som vill uppdatera sin klädstil. Bästa festivalkläderna hittar du så klart på second hand och riskerar inte att komma klädd som någon annan!

Avslutningsvis vill Ekoguiden Göteborg passa på att önska alla festivalbesökare varmt välkomna till Sveriges västkust! Håll utkik efter ekorecensenterna Jenny och Emma på festivalområdet och spana in deras tips på Sommar med Ekoguiden, på Twitter och Facebook. Där kommer fler smarta festivaltips och mycket annat uppdateras under festivaldagarna.

Håll i second hand-hatten! Nu kör vi!
 

STÖD OSS
Tags: