Volontär

Du kan engagera dig precis så mycket eller lite du vill. Kanske vill du hjälpa till i samband med någon av våra spännande projekt och events eller stödja oss i det löpande arbetet? Hos oss har du möjlighet att engagera dig som volontär genom punktinsatser eller längre uppdrag och utefter det önskemål du har. Genom oss kan du engagera dig lokalt för globala frågor och bidra till en mer hållbar framtid genom praktik, våra olika projekt, eller Ekoguiden. Hör av dig så hittar vi en passande roll för dig!

Sociala medier

Vi har en ambition att växa väldigt mycket på sociala medier framöver. Vill du hjälpa oss med det? Du kanske passar som admin eller som moderator? Det betyder att du hjälper till att hålla koll en särskild dag/kväll i veckan eller flera dagar under perioder då du har mer tid. Du svarar på kommentarer och tar bort om det dyker upp något olämpligt. Men det skulle också kunna handla om att ta fram content till våra kanaler. Kanske är du duktig på att göra rörligt material till sociala medier eller formulera inspirerande inlägg.

Utbildning

Om du studerar så kanske du har möjlighet till praktik inom dina studier? Om praktik inte är en del av ditt studieprogram så kan man ibland lägga till en praktikkurs när man studerar vid högskola eller universitet. Ska du göra ett projektarbete så kan det finnas möjlighet att göra det hos oss! Du kan antingen komma med egna idéer eller höra med oss vad vi har för idéer till projekt. Ska du skriva uppsats så kanske du kan välja något som kan bidra till vår verksamhet? Antingen har du redan idé om vad du vill göra eller vet du bara att du vill göra något tillsammans med oss. Oavsett hur långt du har kommit i dina funderingar så kan du bolla med oss.

Föreläsare

Föreläsningarna och kurserna är en jättestor del av vår verksamhet och ett fantastiskt bra sätt att nå ut till fler. Men vi kan omöjligt erbjuda så många föreläsningar som vi hade velat. Är du duktig på att föreläsa och har tid att lägga några timmar här och där på det? För tillfället sker den här typen av verksamhet digitalt men framöver kan det både vara digitala men även fysiska föreläsningar.

Event

Vi arrangerar en del egna event som till exempel Återvinningsfesten och då kan du vara med i förberedelserna på olika sätt. Det skulle också kunna vara event som andra ordnar som till exempel en mässa där vi är med som utställare eller liknande. Då kan vi till exempel värva medlemmar, informera om en aktuell kampanj och berätta om föreningen.

Ekorecensenterna/Ekoredaktörerna

Om du vill bidra till en mer medveten konsumtion samtidigt som du lär dig mer om miljö-, rättvise – och konsumtionsfrågor kan du även bli en av våra ekorecensenter. Som ekorecensent eller lokal redaktör kan du tipsa om caféer, restauranger, butiker och andra verksamheter med miljö- eller rättviseambition. Efter en introduktion får du egna inloggningsuppgifter till Ekoguiden där du kan publicera egna recensioner. Du får också möjlighet till en egen recensentprofil, utbildning inom miljö, konsumtion och etisk handel och ett medvetet nätverk. Du kan också vara med och starta upp en egen Ekoguide på din ort. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Drömmer du om att förverkliga en idé som stämmer överens med Medveten Konsumtions värdegrund och verksamhet men som inte är något av det som är listat ovan. Hör av dig så ser vi vad vi kan göra tillsammans!

Kontakt

Sofia Säljö
Engagemangs – och insamlingsansvarig
073-4305400
sofia.saljo@medvetenkonsumtion.se