Vill du leda arbetet i en förening som hjälper till att rädda världen ett köp i taget? Och är du en fena på budget och projektledning? 

Då kanske du är Medveten Konsumtions vikarierande generalsekreterare (vik. GS) januari – november 2016.

Föreningen Medveten Konsumtion Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som tror på en demokrati stärkt av en fungerande konsumentmakt där varje köp ses som en röst. Vår vision är att alla röstar lika medvetet vid kassan som de gör vid valurnan, samt att de tar de hållbara besluten för att de ser sin möjlighet att vara med och styra samhället i en positiv riktning.

Tjänsten är placerad på vårt kansli i ett kontorskollektiv i Hornstull i Stockholm med bland annat arkitekter, entreprenörer och en och annan jurist. Kort och gott ett skönt, blandat gäng. Här arbetar du 32 timmar per vecka, vilket är föreningens heltid.

Uppdragsbeskrivning

Som vik. GS samordnar du verksamheten, är personalansvarig och ansvarar för det operativa arbetet. Till din hjälp har du en fastställd verksamhetsplan och du rapporterar löpande till föreningens styrelse. Med både arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar för verksamheten jobbar du aktivt med resurseffektivisering och prioriterar insatser efter utfall och relevans. Du svarar även för föreningens utveckling och aktivitetsplanering framåt, liksom vidareutveckling av kommunikationsstrategi. Det ingår även att operativt projektleda några av föreningens insatser och event, eventuellt Återvinningsfesten i vår med över 100 000 besökare.

För att söka tjänsten har du:
 • Kunskap inom budget och bokföring

 • Dokumenterad erfarenhet från att leda och driva en organisation, företag eller större projekt

 • Tidigare erfarenheter av att omsätta mål och strategier till operativ verksamhet

 • Vana av att själv projektleda större event

 • Vana av att kommunicera med olika typer av aktörer inom tex. föreningsliv, offentlig sektor och näringsliv

 • Vana av att hantera många saker parallellt och förmåga att ”hoppa in” där det krävs

 • Goda kunskaper i att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:
 • Kunskap i hållbarhetsfrågor

 • Kunskap om konsumtionsrelaterade frågor

 • Kännedom om personalfrågor och arbetsrätt

 • Erfarenhet av att hantera en säljprocess från första kontakt till förhandling och avtalsskrivande

 • Erfarenhet av att söka och rapportera offentliga medel och/eller finansiering via externa parter

Villkor och ansökan:

Tjänsten är ett vikariat fram till 20 november 2016 med tillträde i januari. Under januari introduceras du till arbetet efter överenskommelse på 40-80%, delvis parallellt med ordinarie generalsekreterare, och från 1 februari arbetar du 80%. Helgarbete och resor i tjänsten förekommer.

Vänligen säkerställ att du uppfyller alla punkter under ”För att söka tjänsten har du” och skicka din ansökan om max en sida personligt brev och CV till jobb@medvetenkonsumtion.org märkt med ”Vik. GS”.

Sök snarast då vi arbetar med löpande urval. Det innebär att intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är 30 november 2015.

Har du frågor om tjänsten som inte framkommer här är du välkommen att kontakta ordinarie generalsekreterare Alexander Clemenson på 073 – 634 90 66 eller mail

Tags: