Vi söker projektledare till ett vikariat på 80 procent, mars – juni i Stockholm.Vill du bidra till hållbar utveckling och arbeta för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin? Passar en roll med både ansvar och frihet in på dig? Där du bland annat planerar och genomför event och projekt?

Som projektledare kommer du att ansvara för planering och genomförande av öppna forum där allmänheten och forskare möts för att höja kunskapsnivån i aktuella ämnen som berör konsumtionens villkor och effekter, så kallade Science cafés.

Under våren 2015 kommer du genomföra ett antal Science café i och runt Stockholm. Till din hjälp har du en projektplan som du kommer finslipa tillsammans med Maria som har genomfört liknande forum, samt en projektmall som du förväntas utveckla ytterligare under arbetets gång.

Arbetet innebär att planera och samordna allt som har med genomförandet att göra. Exempelvis innebär det att både identifiera och kontakta forskare med passande och kompletterande kompetens, ordna lokal och förtäring, skapa dialog med potentiella samarbetspartners och sponsorer och inte minst marknadsföra eventet mot allmänheten och vara uppdragsgivare gentemot moderator. Att kunna hålla många bollar i luften i kombination med ett gott ordningssinne hjälper dig i arbetet.

I tjänsten ingår även att vara behjälplig med andra, mer generella administrativa och marknadsrelaterade uppgifter inom föreningen Medveten Konsumtion och verktyget Ekoguiden. Vi ser självklart att du delar våra grundläggande värderingar och brinner för de frågor vi jobbar med.

Tjänsten är ett vikariat på 80 procent med start 1 mars eller något tidigare, till och med juni 2015.

Vi vill att du som söker har:
  • Erfarenhet av att driva projekt/event eller liknande från ax till limpa
  • Intresse för hållbar utveckling kopplat till enskild konsument
  • Intresse av att arbeta i en mindre organisation som arbetar med stora frågor
  • Förmåga att hantera många arbetsuppgifter på en gång
  • Vana av att arbeta självständigt och en god organisationsförmåga
  • Lätt för att ta och skapa kontakt med personer inom olika instanser
Meriterande är också:
  • Passande eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet av att använda sociala medier för kommunikation
  • Erfarenhet av försäljningsarbete
  • Erfarenhet av budgetansvar

Ansökan skickas med CV till senast 10 februari 2015. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.Obs: Skriv Projektledare Science café som ärende!

Tjänsten är förlagd till vårt kansli i ett kontorskollektiv i Hornstull i Stockholm.

Frågor om tjänsten kan besvaras av föreningens generalsekreterare Alexander Clemenson på 073-634 90 66.

Vi ser fram emot din ansökan

Medveten Konsumtion är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Vi tror på en demokrati stärkt av en fungerande konsumentmakt där varje köp ses som en röst och verkar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin. Vår vision är att alla röstar lika medvetet vid kassan som de gör vid valurnan, samt att de tar de hållbara besluten för att de ser sin möjlighet att vara med och styra samhället i en positiv riktning, inte bara styra bort ifrån en negativ. Du kan läsa mer om föreningen på denna sida

STÖD OSS
Tags: