Betygsätt denna kurs/föreläsning

Varmt välkommen till vår nya inspirationsserie – “Medveten Konsumtion möter…”

Under hösten kommer vi att få stifta bekantskap med människor som på olika vis valt att leva en mer medveten och hållbar livsstil. Det kan handla om att flytta från stan till landet för att finna lugnet, att säga upp sig och våga satsa på sitt hantverk, att driva ett ekologiskt lantbruk, att pilgrimsvandra, att fridyka och engagera sig för havets överlevnad. You name it!

Jag som står bakom denna artikelserie heter Veronica och är humanekolog. Jag har själv haft ett väldigt hektiskt liv i perioder, jag har varit chef i hotell- och butikskedjor där tempot varit högt och pressen att leverera hård. En dag frågade jag mig själv om det verkligen var ”så här” livet skulle vara. Och för ganska många år sedan, precis efter ännu en stressig period, hoppade jag på en kurs i trädgårdsterapi. Jag kommer inte ihåg hur jag ens kom på tanken. Jag ville nog bara få lite frisk luft, bokstavligen. Känslan över att åka ut från stan en måndag morgon när alla andra jäktade in mot sina kontor var obeskrivlig. Jag kände mig så oehört fri.

Min nyfikenhet kring människors livsval, förändringsmod och samhällets gemensamma kamp mot matsvinn och klimatförändringar har bara växt sig starkare och starkare. Jag tror verkligen på människans inneboende välvilja och naturens eget skafferi. Med dessa grundvalar och med en stor dos engagemang i bagaget har jag sökt i landets alla hörn efter personer som inspirerar med sin livsstil. Jag riktigt längtar efter att få dela med mig av deras visdomar. Så mycket klokskap, kärlek och engagemang det finns bland oss alla.

Det är med glädje vi presenterar dessa härliga porträtt och vi hoppas naturligtvis att du ska få riktigt mycket inspiration och flera bra tips för din egen vardag. Vi tar väldigt gärna emot din feedback, kommentarer och frågor. Låt oss hålla diskussionen om en mer medveten konsumtion levande och uppmuntrande.

För en hållbar värld,

Veronica Charlott                                                                             @veronicacharlott

STÖD OSS
Tags: