Återvinningsfesten i Hornstull 2015 blev en succé! Vind och någon skur är inget som skrämmer hornstullsborna – stämningen var varm och på topp när Medveten Konsumtion arrangerade Återvinningsfesten i Hornstull 2015 tillsammans med de boende i området.

Söndagen 31 maj fylldes gatorna snabbt av peppade försäljare och hugade spekulanter och på borden erbjöds allt från råkost till rullskridskor. Galgar med snyggfynd hängdes på linor kors och tvärs i stadsdelen och det skapades som små butiker och rum längs gatorna.
Nytt för året var Återvinningsfestens innergård hos Summit där de minsta kunde skapa med helt giftfria, färgglada och ätbara majskrokar från Ekoleko och spela spel i Gro Plays mysiga sittsäckar och krama Alfons Åberg. Inne hos Summit bjöd Café Koloni på skönt lunch- och fikahäng och på uteserveringen serverades lokalproducerad öl och ekosnacks till besökare som spanat in remake och annat skoj hos innergårdens utställare Reflow, Refo, Piloo, Task Runner, Beauty of India och Thomas recykling.

Över hundra personer bytte till sig nya kläder på klädbytet som gick av stapeln klockan 12 och Stadsmissionen samlade ihop mer än ett tusen kilo kläder och prylar från hornstullsbor som tröttnat. Som tack fick de en värdecheck från Cirqle som ger rabatt på nästa köp hos Stadsmissionen. Inte nog med det så sålde Svensk Fastighetsförmedling loppisgrejer för 2829 kr som de skänker till Barncancerfonden.

Klockan tre samlades en frågvis publik på Bio Rio för att få veta mer om hur kläder produceras, påverkar människa och miljö och vad som händer med kläderna när vi gjort oss av med dem. Johanna Nilsson från JohannaN, Emma Enebog från Myrorna och Gunnar Henriksson från KTH var experterna som svarade på publikens frågor på Medveten Konsumtions sista Science café för våren.

Tack vare att Återvinningsfesten minskar mängden avfall och gör hållbar konsumtion till en god vana har Stockholms Vatten utnämnt oss till Miljönärer. Det tackar vi för! Men mest av allt vill vi tacka alla boende och verksamheter i Hornstull som tillsammans med oss gjorde Återvinningsfesten till ett sprudlande party. Nästa år gör vi om det med sol!

Har du redan nu en idé som du vill genomföra under Återvinningsfesten 2016? Hör gärna av dig till oss på info@medvetenkonsumtion.org.

Ps. Fortsätt köpa och sälja begagnat! Bra för både miljö och plånbok. Lite extra vänligt blir det om du använder kampanjkoden ”ÅTERVINNINGSFESTEN” på Tradera fram till 31 augusti 2015, då får du kränga upp till fem saker gratis.

Foto: Greenpix/Daniel Söderberg
STÖD OSS
Tags: