Återvinningsfesten

Återvinningsfesten

Sista söndagen i maj varje år fylls gatorna i Hornstull snabbt av peppade Hornstull-försäljare och hugade spekulanter, och på borden erbjuds allt från råkost till rullskridskor. Galgar med snyggfynd hängandes på linor kors och tvärs i stadsdelen och skapandet av små “butiker” och rum längs gatorna.

Återvinningsfesten har funnits sedan 2004 och sedan 2015 har föreningen Medveten Konsumtion tagit vid och arrangerar Nordens största loppis i Hornstull, som alltid sker sista söndagen i maj. År 2016 slog vi dessutom besöksrekord – drygt 100.000 loppisentusiaster besökte ÅTERVINNINGSFESTEN och det rekordet hölls både år 2017 och 2018.

Tidigare års sponsorer var t.ex Tradera som verkade som vår huvudsponsor, Hornstulls Galleria, Stadsmissionen m.fl. och vi hade även ett samarbete med 109 WORLD genom Cornelia Sun. 109 World är Rachel Bråthéns aka ”yoga girls” välgörenhetsorganisation som hon grundat tillsammans med Olivia Rotschild och Leticia Reyes. PS. Vi söker nu sponsorer till detta härliga och återkommande evenemang.

Välkomna att KONTAKTA OSS för frågor eller information och håll utkik i våra kanaler efter nyheter.

 

På grund av rådande situation vet vi inte när vi kan hålla nästa återvinningsfest. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas vi kan ses i Hornstull snart igen!