Återvinningsfesten

Återvinningsfesten

Återvinningsfesten har funnits sedan 2004. Sedan 2015 har föreningen Medveten Konsumtion tagit vid och arrangerar Nordens största loppis i Hornstull. Loppisen brukar ske sista söndagen i maj då gatorna i Hornstull snabbt fyllts av peppade Hornstull-försäljare och hugade spekulanter. År 2016 slog vi dessutom besöksrekord – drygt 100.000 loppisentusiaster besökte Återvinningsfesten. Det rekordet hölls både år 2017 och 2018. På borden erbjuds allt från råkost till rullskridskor. Galgar med snyggfynd hängandes på linor kors och tvärs i stadsdelen har synts till och skapandet av små “butiker” och rum längs gatorna.

Från och med år 2020 då pandemin slog till blev vi tvungna att ställa in en fysisk loppis. Därför valde vi år 2021 att istället arrangera en digital loppis, HELA SVERIGE CIRKULERAR. Det är en digital loppis där alla kan medverka i hela Sverige och anordnas på Tradera.

Att arrangera Återvinningsfesten är ett mycket resurskrävande arbete, med lång planering och projektledning. Pandemin har drabbat vår verksamhet hårt. Utifrån rådande omständigheter kommer vi inte att arrangera en fysisk loppis under våren 2022. Du kan till exempel stötta vårt arbete, eller bli medlem hos oss för att hjälpa oss.

Återvinningsfestens historia

Vi har kunnat genomföra detta arbete med hjälp av sponsorer. Till exempel har tidigare sponsorer varit Tradera som verkat som huvudsponsor. Även Hornstulls Galleria, Stadsmissionen och Stockholm Vatten & Avfall har stöttat oss. Vi har även haft ett samarbete med 109 World genom Cornelia Sun, då de gör cirkulära kimonos.

Välkomna att KONTAKTA OSS för frågor eller information och håll utkik i våra kanaler efter nyheter.