Engagera dig som volontär

Du kan engagera dig som volontär precis så mycket eller lite du vill. Kanske vill du hjälpa till i samband med någon av våra projekt och events eller stödja oss i det löpande arbetet på kansliet?

Praktik

Om du studerar så kanske du har möjlighet till praktik inom dina studier? Om praktik inte är en del av ditt studieprogram så kan man ibland lägga till en praktikkurs när man studerar vid högskola eller universitet. Ska du göra ett projektarbete så kan det finnas möjlighet att göra det hos oss! Ska du skriva uppsats så kanske du kan välja något som kan bidra till vår verksamhet?

Volontär på kansliet

Hos oss har du möjlighet att engagera dig som volontär genom punktinsatser eller längre uppdrag och utefter det önskemål du har. Genom oss kan du engagera dig lokalt för globala frågor och bidra till en mer hållbar framtid. Flera av våra volontäruppdrag handlar om att sköta den dagliga verksamheten och nå ut med våra frågor. Det går att jobba från kansiet i Stockholm eller helt på distans hemifrån. Här hittar du aktuella uppdrag!

Event

Vi arrangerar en del egna event som till exempel Återvinningsfesten och då kan du vara med i förberedelserna på olika sätt. Det skulle också kunna vara event som andra ordnar som till exempel en mässa där vi är med som utställare eller liknande. Då kan vi till exempel värva medlemmar, informera om en aktuell kampanj och berätta om föreningen.

Ekorecensenterna/Ekoredaktörerna

Om du vill bidra till en mer medveten konsumtion samtidigt som du lär dig mer om miljö-, rättvise – och konsumtionsfrågor kan du även bli en av våra ekorecensenter. Som ekorecensent eller lokal redaktör kan du tipsa om caféer, restauranger, butiker och andra verksamheter med miljö- eller rättviseambition. Efter en introduktion får du egna inloggningsuppgifter till Ekoguiden där du kan publicera egna recensioner. Du får också möjlighet till en egen recensentprofil, utbildning inom miljö, konsumtion och etisk handel och ett medvetet nätverk. Du kan också vara med och starta upp en egen Ekoguide på din ort. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Drömmer du om att förverkliga en idé som stämmer överens med Medveten Konsumtions värdegrund och verksamhet men som inte är något av det som är listat ovan. Hör av dig så ser vi vad vi kan göra tillsammans!

Kontakt

Sofia Säljö
Engagemangs – och insamlingsansvarig
073-4305400
sofia.saljo@medvetenkonsumtion.se

Sofia Säljö