Konsumtion, Miljö & Klimat

Distanskurs “Konsumtion, Miljö & Klimat”

Under 15+ terminer har vi kört vår populära distanskurs “Konsumtion, miljö & klimat” (tidigare “Konsumtion, Miljö & Etisk Handel”). Under fyra spännande delkurser om sammanlagt 8 veckor får du både fakta om hur vår konsumtion påverkan klimatet, miljön och de som arbetar inom produktionen, men framförallt inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mer medvetet!

Upplägget är interaktivt med presentationsmaterial innehållandes korta videor, länkar där du kan hitta mer information och diskussionsfrågor knutna till varje delkurs samt webinarier med kursledaren. Varje delkurs tar upp ett specifikt tema inklusive dess miljöproblematik, men inspirerar också till eftertanke och vill skapa inspiration till förändring i din vardag.

Kursen ges helt på distans och varje kurstillfälle publiceras i en sluten grupp i vår digitala läroplattform som också fungerar som diskussionsforum. Efter genomgången godkänd kurs erhålls intyg.

 

Kursplan Vår 2021

Kursen pågår under 8 veckor (vecka 11-18) 15 mars – 9 maj 2021 och innefattar 4 delkurser:

  • Vecka 11 och 12: Introduktion – konsumtion, hållbarhet & det ekologiska fotavtrycket (OBS! i stort samma innehåll som första delkursen i “Så blir du en cirkulent”)
  • Vecka 13 och 14: Kläder
  • Vecka 15 och 16: Elektronik
  • Vecka 17 och 18: Mat

Kursstart: 15/3

Kursavslut: 9/5

 

Tidsåtgång

Det finns mycket fördjupningsmaterial och rapporter samlade i varje delkurs så det är svårt att uppskatta hur mycket tid du behöver lägga ner, men förbered dig på minst 4 timmar per delkurs för att hinna med det grundläggande samt de obligatoriska diskussionsfrågorna.

 

Upplägg
  • Kursmaterial i presentationsform x4 (en per delkurs)
  • Diskussionsforum med tillhörande diskussionsfrågor

Under de 4 delkurserna medföljer ett antal obligatoriska fördjupande diskussionsfrågor som du som deltagare förväntas svara på, löpande. Utöver det ska du även kommentera på minst 2 av dina kurskamraters svar, i syfte att skapa diskussion. Detta ska slutföras senast sista kursdagen, och är det som är obligatoriskt för att erhålla ett intyg från kursen. Det blir alltså inga tentor eller formella inlämningsuppgifter, då vi vill främja diskussion och reflektion framför resultat och “betyg”. Vi publicerar en länk till varje ny delkurs varannan måndag, och sedan kan du öppna länken med föreläsningen hur många gånger du vill, vilken tid på dygnet du vill.

Du behöver tillgång till en dator med internet, inget mer behövs.

Kursansvarig är Rebecka Fröberg.

OBS! All aktivitet sker på distans.

 

Pris

Pris 449 kr exkl moms/person.

Medveten Konsumtion innehar A-skatt och fakturerar utan moms.

 

 

Anmälan är bindande. För mer information kring avanmälan läs våra ALLMÄNNA VILLKOR.

För kommande kurstillfällen håll utkik här för att hålla dig uppdaterad, bli MEDLEM, eller anmäl dig till vårt NYHETSBREV.

Har du frågor kring anmälan, upplägget eller något annat om kursen, mejla till kursansvarig: rebecka.froberg@medvetenkonsumtion.org

LADDA NER informationsbroschyr om kursen (pdf).