Ungdomar inspirerar genom film!

Under 2012 genomför föreningen Medveten Konsumtion ett videoprojekt, bland annat tillsammans med ungdomar från Mediegymnasiet och YBC i Nacka. Kreativitet, nytänk och ett “testande” förhållningssätt i produktionen var varmt välkommet och därför vände vi oss till skolorna och deras elever. 

Isaacs film om var köttet kommer från hittar du HÄR

Lär dig mer om klädkonsumtion med Patrik HÄR

Efter eget manus guider ungdomar till mer fokus på kött HÄR  

Att produktion av kött hade så pass stor inverkan på vår miljö var jag inte medveten om, säger Isaac Sennerholt från skolan YBC som valde att arbeta med animation för att få fler att tänka till var köttet de köper kommer från och inspirera fler till en mer medveten konsumtion av just kött.

Troligtvis är jag inte ensam om detta, fler bör upplysas och därför anser jag att filmprojektet var ett otroligt roligt och drivande projekt att jobba med, fortsätter Isaac.

Ungdomarna har haft fria händer då vi gärna ville se hur de kan ta sig an och belysa en problematik, men framför allt hitta ett sätt med hjälp av rörliga bilder att få andra att tänka till. Det är ju just det vi vill på Medveten Konsumtion – att vi alla tänker till.

Fler filmer har producerats inom projektet i samarbete med Camino i Göteborg. I tre kortfilmer kan man följa Erik när han besöker mataffären för att prata hållbarhet med kunderna under rubriken Eriks Green Lab.
 

Tags: