Fem frågor till Camilla Huldt som twittrar @EkoguidenSthlm och bloggar på Modekoll noll om medveten klädstil:

Vad går din nya satsning ut på?

Jag vill att fler aktivt intresserar sig för sin garderob, genom exempelvis klädvård, återbruk och återvinning.

Vad kommer du skriva om?

Tar upp allt som passar inom ramen för textil, kreation, kläder, outfits, you name it! Mina inspirationskällor är allt ifrån gammaldags hushållningskunskap till modern tids återbruk.

Hur fick du idén?

Idén växte fram ur mitt eget intresse. Jag insåg att jag hade mycket kunskap att dela med mig av. Jag ville även få en chans att träffa flera av de människor som är inspiratörer och jobbar med kläder och mode på ett smart och hållbart sätt.

Hur knyter den an till medveten konsumtions verksamhet?

Genom den värderingsgrund föreningen vilar på: “Vi tror på konsumentmakt: att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt, och att var och en faktiskt kan bidra till en mer hållbar framtid. Vid sidan om informationsarbetet arbetar vi med inspiration till förändring. Föreningen vill vara ett nätverk av människor som hjälper varandra att ta mer medvetna konsumtionsbeslut ur miljö- och rättviseperspektiv. Vår grundfilosofi är det smarta gamla ordspråket Reduce, Reuse, Recycle. Med tillägget Respect.”

Hur kommer man kunna följa dig?

Genom Twitter (Ekoguidensthlm), Facebook (Ekoguiden) och blogggen Modekoll noll. De första länkar vidare till fördjupningen i bloggen eller till enkla, konkreta tips som förekommer på nätet.

Tags: