Kansliet har landat och installerat sig i det nya kontoret. Det är full fart som gäller efter en härlig sommarsemester & ett fullspäckat augusti. Nya webbsidan har lanserats (vad tycker ni?), föreningen håller flera föreläsningar (t ex på Framtidsmässan i Nacka) och ett stort fokus ligger på att hinna få in flera ansökningar i tid. 

Under gårdagen deltog vi på Sveriges Konsumenters representantskapsmöte. Där kom b la konsumentminister Per Bolund och presenterade regeringens nya budgetproposition. Tf. Generalsekreterare Alexandra Davidsson deltog och tryckte på att om regeringen verkligen vill satsa på ett hållbart Sverige, som man hävdar, bör man investera mer pengar till t ex civilsamhället och säkerställa att den expertkunskap som finns där tas tillvara på. 

Den 17 september hölls en stor aktion mot fulhandelsavtalen TTIP & CETA i Stockholm, Göteborg & Malmö samt i övriga Europa. Jordens vänner, Greenpeace och Skiftet som anordnade den i Stockholm tillfrågade Alexandra Davidsson om hon kunde tänka sig att hålla ett tal under demonstrationen i Mariatorget, vilket hon gjorde. Vi på föreningen tycker att det är så himla roligt att rekordtals många engagerar sig för dessa viktiga frågor!

Den 6 september deltog kansliet på klimatpaktskonferensen som hölls i Blå Hallen i Stockholm. Alexandra och Björn passade på att nätverka och flera intressanta föreläsningar hölls under dagen. Extra plus att alla serverades en vegansk (och matig!) fantastisk lunch. 

 

Tags: