Vi kan glädjande meddela att Trollhättan Kommun valt att gå in som samarbetspartner med Ekoguiden Trollhättan.Samarbetet innebär bland annat att kommunen blir inbjuden till dialog med föreningen och kan vara med och påverka Ekoguidens form och utveckling. Ekoguiden är ett verktyg som guidar stadens invånare till de gröna smultronställena som värnar om miljö, etiskt ansvar i produktionen, hälsa och djurrätt. På www.ekoguiden.nu ser du vår Ekoguiden karta för alla våra verksamma Ekoguiden-städer runt om i landet.

Trollhättan finns  Johan Tell och Maria Felle som är redaktörer för Ekoguiden Trollhätta och som leder Ekoguidens arbete lokalt.

Lördag 23 april finns Maria Felle från City Trollhättan och Johan Gadd från den ekologiska barnbutiken Fia och Floyd på plats på Xplodera Go Green, Trollhättans stora Recycle-Design-Upcycle-mässa. Maria och Johan har varit med från starten att dra igång Ekoguiden tillsammans med Trollhättans kommun och nu är det snart verklighet.

“På mässan ska vi sprida budskapet om Ekoguidens start här i Trollhättan och dela ut info både skriftligt och muntligt. Det viktigaste av allt är att hitta fler unga och gamla eko-intresserade människor som vill vara med och recensera.” sammanfattar Johan.

För att få mer information om mässan Xplodera Go Green kan du besöka länkarna nedan:

Facebook

Schema över aktiviteter

Hemsidan för mässan

 

Som vanligt hittar du Ekoguiden på FB. Likaså Medveten Konsumtion, föreningen bakom Ekoguiden.

Och du har väl inte missat att Medveten Konsumtion ordnar Nordens stösta loppmarknad Återvinningsfesten  på Hornstull 29 maj?

 
STÖD OSS
Tags: