I helgen hade vi på Medveten Konsumtion en visionsdag där alla medlemmar som hade tid och lust kunde komma med sina synpunkter, idéer och tips kring hur vi ska bedriva vår verksamhet.

Vi delade upp oss i smågrupper och diskuterade olika vinklar av föreningens vision, värderingar, strategi osv. Många bra tankar dök upp. Styrelsen samlar nu in dessa med målet att kunna presentera ett slutgiltigt visionsdokument till årsmötet i slutet av mars. 

Efter en nästan tre timmar lång och givande diskussionsdag gick vi över till ett medvetet mingel som våra festfixare Carl-MartinJohborg och Tanja Dyredand hade förberett i minsta detalj.

Ekomenyn vi bjöd på bestod av bulgur/quinoasallad med säsongens sallad, fetaost, solrosskott, ärtskott, soltorkade tomater och rostade solrosfrön. Till det hade vi lufttorkad skinka med fyllning, fyllda ugnsvarma svampar och en rad olika röror, bland annat hummus, guacemole, tomat- och fetaoströra, mögeloströra och ajvarröra. Surdegsbröd och urgoda ekologiska rotsfruktschips och äkta ekologiska Kalamataoliver.

Vår medvetna favoritkock, Peter Ågren från Gävle, kom dagen till ära med massa smakhöjare som han hade med sig. Bland annat nässelsenap, körsbärsketchup och såsen ”Smoke on the water” och ”Too strong for you dad”, som hans son döpt chilisåsen till. Lika utsökt gott som alltid när Peter är i farten.

Tanja och Carl-Martin höll också i en avsmakning av vinerna vi fått kvällen till ära. Först det ekologiska mousserande aperitifvinet Prosecco Pizzolata. Ett gott, friskt och fruktigt Kravmärkt  vin med fräsch fruktsötma av päron och citrus.

Det andra vinet som testades av alla som kommit till vår visionsdag var det vita vinet Soave Borgoletto, även det Kravmärkt. Ett lite torrare medelfylligt vitt vin, med aromatiska toner av citrus, tropisk frukt och en balanerad syra med bred lång finish. Ett vin som passade finfint till vår plockbuffé.

Det går uppenbarligen alldeles utmärkt att vara både livsnjutare och miljövän.
 

Tack igen alla som kom och förgyllde vår visionsdag!

Tags: