Under mars har vi haft fototävlingen #gröntur som gått ut på att man ska beskriva en hållbar semester med en bild. Här är vinnarna!

Att kora vinnare bland så många fina och inspirerande tävlingsbidrag har inte varit lätt. Men nu är det klart. Ovan ser ni dem.

Den stora bilden hamnade på första plats och vinner därmed en vargsafari för två med övernattning med Wild Sweden, samt 2000 kr presentkort från SJ med motiveringen:

”På semestern blir vi ofta lite extra ressugna och då är cykeln ett ypperligt redskap. Att trampa sig fram längs vägarna kombinerar både motion och frisk luft med minimala utsläpp. Dessutom lämnar det till betraktaren vart de är på väg. Oavsett om det är till stranden för ett snabbt dopp, en dagsutflykt eller lång turné inom eller utom landet är cykel ett både miljömässigt, hälsosamt och skönt sätt att ta sig fram som många skulle kunna använda sig av. Dessutom påminner bilden oss om att sommaren faktiskt är på intåg och det gör oss lite extra glada.”

Övriga fyra bidrag ovan delar andra- till femteplats i tävlingen. Vi blir påminda om både det stora i det lilla och att en hållbar semester faktiskt kan vara när som helst på året. Att en hållbar semester dessutom kan innebära fler element och årstider, som vatten och höst, ger en vidgad bild av hållbarhet kopplat till semester där vi till exempel kan vara både i och under vattnet. Samtidigt påminns vi om den naturliga lekplatsen i egen eller annans trädgård i form av ett träd som bjuder på naturlig mat.

Presentkort på 1000 kr från SJ och 1000 kronor från Naturens Bästa kommer hem i brevlådan till vinnarna.

Åter grattis! Och ha en skön semester när det är dags!
Mer om hållbart resande hittar du här: Råd och Tips för Hållbart resande

STÖD OSS
Tags: