Tiden har flugit fram. 10 veckors praktik går fort när man har roligt, och det har jag haft. Att driva de projekt jag har gjort och förstå vad det är som faktiskt behöver göras, har varit en upplevelse och en utmaning. Det finns ett citat av Oscar Wilde som lyder ”Utbildning är en beundransvärd sak, men det är bra att nu och då komma ihåg att ingenting som är värt att veta kan läras ut”. Det är precis så jag upplever min tid på föreningen Medveten Konsumtion. Jag har fått prova på många olika saker och lärt mig väldigt mycket genom det.

Stämningen på kansliet i Stockholm har varit varm och välkomnande. Jag har verkligen känt mig som en i gänget. Mottagandet av Medveten Konsumtion i kombination med ett nyskapande och kreativt ledarskap, har gett mig många nya idéer för framtiden.

Under min tid på föreningen har jag skrivit texter om hållbart resande, gröna mobil-appar och hur vi kommer att konsumera i framtiden. Jag har drivit ett övergripande socialt media-projekt för Medveten Konsumtion och spridit Instagramtävlingen #gröntur på olika sätt.

Under min tid på Medveten Konsumtion har lärt mig mer om hur konsumtionen påverkar vårt klimat. Jag hoppas att jag har bidragit till att fler får se mer av Medveten Konsumtion framöver. Det är min förhoppning, för det är viktigt att konsumera medvetet. Att vi alla är lite mer aktiva i våra beslut när vi ska handla. Det kommer i alla fall jag att vara framöver. Det och mycket mer tar jag med mig från Medveten Konsumtion.

Felix Martin

Text: Felix Martin
Foto: Alexander Clemenson
Tags: