900 personer hörde Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson tala i Almedalen i förmiddags. Detta avslutar politikerveckan 2010. En intensiv, inspirerande och fascinerande vecka med så många som1396 registrerade programpunkter är över.

Föreningen Medveten Konsumtion besökte Almedalsveckan för andra gången och i år sände vi för första gången en videoblogg. Vi har intervjuat såväl politiker och beslutsfattare som besökare i största allmänhet. I videobloggen sökte vi de bästa konsumtionstipsen men också svar på om och hur den privata konsumtionen kan lyftas upp på den politiska dagordningen. Vi ville vara ögon och öron och alla dem som inte hade möjlighet att delta under veckan.

Veckan har inneburit många spännande möten och tankar om nya projekt och samarbetsmöjligheter. Som förening har vi en viktig roll att spela vad gäller att samla och sprida information om den privata konsumtionen och dess konsekvenser. I nuläget läggs alldeles för stort ansvar på individen vad gäller tid, pengar och kunskap. Vi vill att det ska vara enklare för konsumenter att göra medvetna val. En ökad och samlad kunskap om olika varugrupper och märkningar är ett steg.

Som verksamhetsansvarig vill jag tacka mina medarbetare för veckans insats. Tack också till kockarna Peter Ågren och Malin Pettersson för den mycket lyckade medvetna grillkvällen.

Jag ser fram emot nya spännande projekt och utmaningar. Är du intresserad av att samarbeta med Medveten Konsumtion så hör av dig. Ingen idé är för liten, för stor, för tokig för ogenomtänkt eller för dum!

Ha en trevlig sommar!

Tags: