Under denna vecka hälsar vi på vår redaktör Lisa Månsson, redaktör för Ekoguiden Tyresö.

EKOGUIDEN – EN UTFLYKT TILL HÄRNÖSAND

I mina distansstudier på Mittuniversitetet ingår att vissa veckor delta på campus, vilket har föranlett mig att spendera några veckor till och från i Härnösand under våren. Härnösand är en mycket trevlig norrländsk kuststad med en speciell karaktär och det saknas inte eko och reko. Jag efterlyser härmed någon som vill driva Ekoguiden i Härnösand. H
ör av dig, jag vet att du finns!

En trevlig bekantskap i Härnösand är Ekolivs som ligger på Köpmangatan 7 i centrum. Här finns framför allt livsmedel, men även en del skönhets- och regöringsprodukter. Butiken har också ett litet kafé med enbart vegetariska rätter. Alla varor är ekologiska: en del är närodlade, en del är Biodynamiska, en del är DEMETER märkta och en del är KRAV märkta. De har också Fairtrade märkta varor, så här kommer reko-aspekten in. Som om det inte var nog finns också ett stort utbud av veganska specialprodukter. Jag ger butiken ekorekobetyget 5 och kvalitetsbetyget 4 – inte illa!

Övriga verksamheter jag vill uppmärksamma i Härnösand är Erikshjälpen second hand på Magasinsgatan 11 och Kupan (Röda korset) på Storgatan 39.

Lisa Månsson, redaktör för Ekoguiden i Tyresö som bloggar på ekolisa.com

STÖD OSS
Tags: