Denna vecka är det Amanda Bengtsson, lokal eko-redaktör för Ekoguiden Stockholm, som vill dela med sig av sina bästa vardagstips för en mer hållbar konsumtion.

Jordens resurser har tagit slut rekordtidigt – igen. Redan den 1 augusti 2018 inträffade Overshoot Day, två dagar tidigare än 2017. I dagsläget använder världsbefolkningen 70 procent mer resurser än vad jorden klarar av att återskapa under ett år. Men inte nog med det, utan om alla skulle leva som vi svenskar, så skulle vi behöva mer än 4 jordklot. Och det har vi ju inte. Vi har bara ett, och det måste vi bli bättre på att ta hand om.

Klimatförändringar, klimathot, klimatflytningar – ja allt det där låter ju väldigt stort och skrämmande. Det låter som någonting långt borta och som är omöjligt att påverka som enskild individ. Men det är precis det man kan, för det är vad du och jag gör för val i vår vardag som kan hjälpa till av att stoppa rådande klimatkriser. Utsläppen av växthusgaser räknas bero till 80 procent av den privata konsumtionen. Du och jag. Därför vill jag dela med mig av mina 10 bästa tips på små saker som gör stor skillnad och gör DIG till en klimathjälte.

 

STÖD OSS
Tags: