Har du bra koll på digitala medier och plattformar som Twitter, Instagram, WordPress och Facebook? Och vill ha en rejäl portion ansvar under din praktik? Och vill bidra till hållbar utveckling och arbeta för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin?

Som praktikant hos oss får du:
 • arbeta med strategi, tekniker och närvaro för en ideell organisation i sociala medier
 • upprätthålla, utveckla och driva kommunikation i digitala informationskanaler
 • samordna, bearbeta och kvalitetssäkra material till vår webbplats
 • producera eget informationsmaterial
 • ta eget ansvar och själv påverka din roll

Ca 50% av praktiken fokuserar på sociala medier och kommunikation. Tiden därutöver utformas utifrån praktikantens erfarenheter, önskemål och behov. Ju tydligare du redan i din ansökan specificerar vad du skulle vilja uppnå under din praktik, desto större chans att vi kan skapa förutsättningarna tillsammans.
Som praktikant får du huvudsakligt ansvar för ett eget arbetsområde/projekt och återkopplar ditt arbete och lärande i den löpande verksamheten. Tanken är att din insats sker i ”skarpt läge”, det vill säga på ett eller annat sätt stödjer föreningens arbete att hjälpa fler konsumenter att kunna ta mer aktiva beslut i sin konsumtion.

För att göra tiden så effektiv och lärorik som möjligt vill vi att du som söker har eller går en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring, ekonomi eller liknande.

Vi vill att du som söker har: 
 • en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring, ekonomi eller liknande
 • vana vid att använda sociala medier för kommunikation
 • intresse för hållbar utveckling kopplat till enskild konsument
 • intresse av att arbeta i en mindre organisation som arbetar med stora frågor
 • vilja att ta ansvar och tror på ”learning by doing”
 • förmåga att formulera dig väl både skriftligt och muntligt på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av att hantera icke-personliga sociala mediekonton.

Tidsperiod:

Vi vill att du stannar hos oss i minst två månader, gärna längre och med start 15 februari eller senare. Praktiken är obetald och görs som del av utbildning eller tex med stöd från arbetsförmedlingen. Vi har en arbetsvecka på 32 timmar per vecka.

Praktiken är förlagd till vårt kansli i ett kontorskollektiv i Hornstull i Stockholm med bland annat arkitekter, entreprenörer, grafiker och en och annan jurist. Kort och gott ett skönt, blandat gäng.

Ansökan:

Skicka din ansökan med personligt brev och CV senast den 9 februari till jobb@medvetenkonsumtion.org Var gärna så tydlig du kan med vad du vill uppnå under din praktikperiod.

Obs: Skriv Praktikant sociala medier vt 2014 som ärende!

För mer information kontakta Alexander Clemenson, generalsekreterare, tel: 073-634 90 66

STÖD OSS
Tags: