Tycker du att rekrytering är spännande?

Vill du bidra till att göra Medveten Konsumtion ännu bättre?

Vi söker nya ledamöter till vår valberedning inför verksamhetsåret 2020–2021. 

Om uppdraget

Som en del i valberedningen har du en stor möjlighet att påverka hur representationen i styrelsen kommer att se ut. Valberedningen ansvarar för att samordna och driva hela rekryteringsprocessen: utvärdera organisationens behov, informera om uppdragets innebörd, uppmuntra till kandidaturer, ta emot nomineringar, göra urval, hålla intervjuer och inför årsmötet föreslå vilka lämpliga kandidater som ska leda Medveten Konsumtions verksamhet.

Omfattning

Arbetet pågår under hela verksamhetsåret men den största delen av arbetet sker i perioden januari-mars. Du ingår i valberedningen i ett år, från mars 2020 till årsmötet 2021 då nytt beslut om valberedningens sammansättning tas. Styrelse och valberedning sammanträder i Stockholm. Uppdraget är inte arvoderat.

Vem vi söker

Vi söker dig som är självgående och bra på att samarbeta. Gärna nyfiken på, eller har erfarenhet av andra förtroendeuppdrag och ett intresse för organisationsstyrning. Det är meriterande om du har erfarenhet av och intresse för rekrytering, kommunikation eller arbete i ideell organisation.

Vad du får

Uppdraget som valberedning är en värdefull merit och rolig erfarenhet där du får insyn i hur en ideell organisation fungerar samt förståelse för styrelsearbete. Du kommer även i kontakt med många människor med olika kompetenser och får ett bredare nätverk, samtidigt som du utvecklar din sociala och organisatoriska skicklighet.

Ansökan

Passar du eller någon du känner för uppdraget eller har du några frågor? – skicka ett mejl till mks.valberedning@gmail.com. Senast den 20/3 vill vi ha in din intresseanmälan. På årsmötet i Stockholm den 28 mars tar årsstämman beslut om valberedningens sammansättning.