Förra veckan träffade vi grundarna till Småspararguiden när dem fick priset “Blåslampan” – Sveriges enda konsumentpris av Sveriges Konsumenter och konsumentminister Per Bolund. Idag delar dem med sig av sina bäst tips till dig!

Berätta om er själva och ert företag!

Vi är ett gäng finansrebeller som har tröttnat på att finansbranschen tar hutlöst mycket betalt för en massa krångel-produkter som inte skapar något som helst värde. Vi startade Småspararguiden för att vem som helst ska kunna få samma råd som vi finansanalytiker ger till våra vänner, mammor och farbröder.

Småspararguiden går jättebra på så sätt att vi får många glada hejarop, har en fin tillväxtkurva av besökare och nu har fått Sveriges enda konsumentpris.

Däremot lyckas vi mindre bra på att försörja oss på detta. Våra råd är så enkla att de är svåra att ta betalt för. Det är bra för våra läsare och kunder, men det är lite svårt för oss att skaffa intäkter.

Vad är Medveten Konsumtion för er?

Det är åtminstone inte att betala höga fondavgifter som enbart göder välbetalda finansnissar. Utöver finansfrågor har vi som företag ingen åsikt om andra saker än sparande och pensioner. Det kan låta torrt – men vad annat kan man vänta sig av folk som gillar att diskutera pensionssparande.

Vad är era bästa tips för att konsumera mer hållbart?

Konsumera mindre nu, spara pengar och konsumera fritid i framtiden. Om man lyckas skaffa sig en hygglig lön måste man inte använda den till en flådig våning i innerstan och mycket prylar och jobba i ett sträck tills man går i pension. Den som spar hen kan vara ledig. Eller starta olönsamma företag som gör något man brinner för.

Glöm inte!

– Din personliga bankman är en säljare.

Tags: