Att åka på semesterresa är för många ett välkommet avbrott i vardagen, vare sig det är en skidhelg i svenska fjällen, backpacking i Asien eller en chartervecka vid en varm strand.

Hur vi reser, var och hur ofta påverkar på olika sätt miljön. Det är dags att ta med de medvetna tänken till stranden och även ta ansvar på resan.

Att turista hållbart innebär att ha en helhetssyn på semestern, inte endast fokusera på transporten utan även på val av boende, mat och vad man väljer att göra på sin resa i stort. Genomgående gäller att försöka ta med sitt vanliga miljövett på semestern.

Med hjälp av skribent Frida Olofsson, som med ett stort intresse för ekologi och resande, har vi tagit fram en guide under Råd & tips – Hållbart resande.

Här finner du informationen du behöver för att göra de medvetna valen, före och under resan, utomlands och när du reser i Sverige. Här får du reda på hur mycket resan väger i koldioxid och hur du kan klimatkompensera flyget eller hitta alternativa transportmedel, hur du kan tänka kring energianvändning och vattenförbrukning och göra medvetna logival. Lär dig hur du reser så schysst som möjligt och på naturens villkor helt enkelt.

Här hittar du guiden: Hållbart resande

God resa!

Text: Jenny Lagergren

Tags: