Alexandra Davidsson tillträder som tf generalsekreterare och Björn Jensen som nationell projektledare för Ekoguiden. 2016 blir ett spännande år för föreningen med lite extra fokus på att erbjuda föreläsningar och utbildningar kring hållbar konsumtion runtom i landet.

Under 2016 står dessa två personer vid rodret för föreningens fortsatta arbete att hjälpa fler konsumenter till en mer hållbar och medveten konsumtion. Det är en uppsjö teoretiska kunskaper som kommer omsättas i praktiskt arbete, liksom breda erfarenheter från ideell sektor som kommer till god nytta.

Alexandra har varit engagerad inom ideell föreningsverksamhet i tolv år och med en kandidat i statsvetenskap och en master i globala studier kavlar hon upp ärmarna för att omsätta verksamhetsplanen i handlingar och resultat.

Föreläsningsformen som verktyg för kunskap och inspiration är något hon brinner för lite extra så passa på redan nu att boka en föreläsningsserie för din arbetsplats eller skola. Hållbarhetsfrågor ligger henne varmt om hjärtat och båda hennes universitetsutbildningar har genomsyrats av hållbarhetsperspektiv.

-Att föreläsa är något av det bästa jag vet! Jag har hållit över 300 föreläsningar och i dialog med åhörare kan man åstadkomma stor förändring, det är här magin finns. Jag tror på att inspirera snarare än att jobba med pekpinnar. Det ska bli spännande och roligt att öka medvetenheten om dessa viktiga frågor, säger Alexandra om sitt nya uppdrag.

Björn har varit engagerad på ideell basis i föreningen sedan 2012 och som redaktör för Ekoguiden Malmö de senaste två åren. Han känner föreningen och Ekoguiden väl och brinner för att fånga upp och hjälpa fler att kanalisera sitt engagemang. Björns studier på miljövetarprogrammet på Malmö Högskola i kombination med ett stort intresse för hållbarhet gör att han ser fram emot sitt nya uppdrag lite extra.

-Genom att engagera sig i en fråga som känns på riktigt i hjärtat sprids energi, motivation och mening till livets alla delar. Jag brinner verkligen för att samordna ideellt engagemang och ser fram emot att få fler kommuner och andra aktörer med på tåget, att de ska inse hur viktig roll både Ekoguiden och Medveten Konsumtion spelar när det handlar om att ge konsumenter användbara verktyg för att vi tillsammans ska kunna bygga ett hållbart samhälle och en hållbar värld, säger Björn.

Alexander Clemenson som är ordinarie generalsekreterare på Medveten Konsumtion är tjänstledig under 2016 för att driva ungdomsorganisationen KFUM Sverige. Han tar med sig vikten av hållbarhetsfrågor in i Sveriges största ungdomsorganisation parallellt som en hel del förändringar och utveckling står för dörren.

Jennie Johansson som varit projektledare för Ekoguiden under ca fyra år hittar man framöver på Stadsmissionen där hon kommer hjälpa till att bygga upp deras nya koncept kring re-make, där gammalt blir till nytt.

Vi önskar alla lycka till med sina nya uppgifter, och inte minst ser vi fram emot att det är fler som verkar för en mer medveten konsumtion. 2016 är ett spännande år!