För ett par veckor sedan besökte 833 personer Frilagret i Göteborg och bytte kläder med varandra. Den 20 april ägde nämligen den årliga stora klädbytardagen rum. Det är ett evenemamang som växer sig större för varje år. Kontentan av kalaset blev 3600 klädeslagg som bytte ägare, bara i Göteborg. Wow. Emma Grundström och Jenny Lagergren, lokala redaktörer för Ekoguiden i Göteborg var självklart med under planeringen och helgen. Detta år anordnades även en förkväll med systuga, fika där Jenny och Emma höll i föreläsning om hållbart mode.

Jenny om dagarna:

“Det var två otroligt glada, lite nervösa, ivriga och peppiga dagar, som visar att allt fler fått upp ögonen för en dag på hållbarhetens villkor. Alldeles underbart att se! Själv har jag nu en sprillans ”ny” favoritblus hängandes i garderoben och fått mig en välbehövlig utrensning. Klädbytardagen är ett självklart måste och något jag varmt rekommenderar.”

Jenny beskriver klädbytet som en boost för klimatet lika mycket som för garderoben och förhoppningsvis kan vi på Ekoguiden och Medveten Konsumtion se till att denna dag inte begränsas till en om året utan sprids till många fler, så håll utkik efter fler klädbytardagar!

 
Tags: