Just nu söker Ekoguiden nya redaktörer och recensenter runt om i Sverige. Här får du möta en av våra engagerade redaktörer, Björn från Malmö, som svarar på några frågor om vad uppdraget som ekoredaktör gett just honom.

Varför blev du ekoredaktör?

Jag blev redaktör för att f d redaktören för Malmö lämnade sitt uppdrag. Vi hade då funnits ett år i Malmö och jag ville inte se arbetet gå till spillo. Jag har varit aktiv i föreningen sedan 2011, så det var ett lätt beslut att hoppa på uppdraget. Det är en varm och fantastisk förening som har mycket att bidra med i arbetet mot ett hållbart samhälle.

Hur mycket tid ägnar du åt ditt uppdrag?

Jag lägger 5 timmar i snitt per vecka på mitt uppdrag som redaktör för Ekoguiden Malmö. Plus recensionsträffen som är varannan månad. Här recenserar vi tillsammans, tittar på konsumtionsrelaterade kortfilmer och diskuterar miljöfrågor i stort. Det är viktigt att använda tiden för att låta volontärerna “prata av sig”. Det är inte alla engagerade som har forum i sitt privata nätverk där de kan få utlopp för sitt engagemang inom miljöfrågorna.

Vilken är den roligaste händelse du varit med om tillsammans med Ekoguiden?

Jag tänkter såklart på alla otroligt givande redaktörsträffar i Stockholm där alla idéer får flöda fritt. Det är en av de tillfällena då lösningen kring miljöproblemen i världen känns inom räckhåll. Vi är ett bra gäng i föreningen, det finns inga gränser för hur mycket vi kan påverka och nå ut.

Vill du också bli redaktör?

Vi söker just nu redaktörer i Uppsala, Göteborg, Dalarna, Umeå, Eskilstuna, Trollhättan och på Gotland. Läs mer om tjänsterna här.

STÖD OSS
Tags: