Föreningen Medveten Konsumtion är nu redo för ytterligare nya steg i utvecklingen och håller därför på att sätta ihop ett delvis nytt lag, där vår nya verksamhetsledare blir en viktig kugge.

Vi har anställt Alexander Clemenson som kommer att förstärka vårt team som verksamhetsledare och vi ser framför oss ett spännande 2012, säger Cecilia Linder, ordförande i Medveten Konsumtion.

Vi önskar att fler personer ska bli inspirerade till att påverka och ge politikerna svar på tal i deras efterfrågan på initiativ från medvetna konsumenter. Vi hoppas på att fler ska få det lättare att göra rätt och vi tror att Alexander är rätt person att förvalta föreningens viktiga arbete, fortsätter Cecilia.Alexander Clemenson har tidigare bland annat jobbat inom TV-branschen, som verksamhetsutvecklare på Ängsbacka Kursgård i Värmland samt affärskonsult för Tysk-Svenska Handelskammaren.

Vad blir din roll i föreningen Alexander?

Jag är ny verksamhetsledare för föreningen och utöver samordning av verksamheten och daglig drift ligger bland annat samarbeten med företag på mitt bord. Jag är övertygad om att det finns flera som vill samarbeta med oss och bidra till att fler konsumenter kan göra aktiva och medvetna val.

Vad har du för tips?

Gå in på vår hemsida och ta till dig det som intresserar just dig. Alla behöver inte göra allt, men alla kan göra något.

Vad händer framåt?

2012 blir ett spännande år. Bland annat har vi en distansutbildning som ger en god grund för medvetna konsumenter som borde finnas i varenda skola egentligen. Och varför inte på varje företag? Sen finns det tankar kring en mobilapp för vår Ekoguide och jag är säker på att det finns flera andra organisationer och företag som vill skapa den med oss. Nytt för året är också att vi ska producera några filmer kring temat medveten konsumtion.

Vem är Medveten Konsumtion till för?

Alla konsumenter 🙂

Föreningen Medveten Konsumtion är en relativt liten förening som jobbar med de stora frågorna. Det ska vara lätt att göra rätt och just det vill vi hjälpa konsumenter med. Via vår hemsida bjuder vi bland annat på råd och tips om hur du kan tänka i din egen vardagskonsumtion och i vår nätbaserade Ekoguide informerar våra ekorecensenter runtom i landet om schyssta caféer, restauranger och butiker för att underlätta för den som vill handla mer genomtänkt

Tags: