Ingmari Lamy har arbetat som en modell i 50 år och hållbarheten och närheten till naturen har alltid funnits med henne. Vid vårt första möte sa hon att medveten konsumtion är en så naturlig del av hennes livsstil att hon inte riktigt tänker på det längre… Det bara är så.

Berätta om dig själv och din nära relation till naturen?

Jag har alltid älskat att vara i naturen, så det har följt mig som en röd tråd hela livet. När jag blev fotograferad för första gången, var jag med en fotograf ute i den svenska Roslagen och fick då upplevelsen av att vara i naturen och samtidigt bli fotograferad, då kunde jag samtidigt ta in naturen och förmedla den till kameran… Så när jag blev upptäckt som modell, 1967, så upptäckte jag att jag kunde ha naturen med mig även om jag jobbade i en studio. Så det är en sak. Var jag än har varit så har jag alltid – alltid – tagit mig tid att vara i naturen och också prioriterat att vara i naturen. Som när jag bodde i Paris, då var det att gå längs Seine, längs floden och parkerna, eller i skogen… Det kan man väl säga att det är en livsstil som jag har. Och den blandar jag med kreativitet. Och det stora intresset för planeten och det mänskliga. Alltså allt levande. Jag har en stor nyfikenhet helt enkelt.

Tags: