Mina tio veckor hos föreningen Medveten Konsumtion har passerat och det är med en ny slags känsla jag beger mig vidare. Det har känts som hösten har gått väldigt fort men när jag väl börjar påta ner vad jag fått gjort och vad jag lärt mig så måste jag dubbelkolla om det verkligen är 2014. Min främsta referensram för lärande är universitet där 10 veckor är 15 högskolepoäng. Att översätta det till 10 veckor hos en ideell förening som denna får mig att börja ifrågasätta saker och ting.

Under dessa 10 veckor har jag lärt mig organisatoriskt och självständigt arbete av en ny magnitud. Har blivit inkluderad i gemenskapen på ett fantastiskt sätt och känt en ömsesidig tillit som resulterat i att jag vågat testa på nya idéer. Medveten Konsumtion har för min del varit den perfekta plattformen att utveckla och testa nya idéer. En öppen arbetsplats med innovativt ledarskap och ett engagemang som smittar av sig.

När det kommer till vad jag faktiskt gjort så blir det allt annat än lätt att sammanfatta. Jag har varit med i ett drivet interdisciplinärt projekt och utvecklat utbildningsmaterial. Samma projekt har jag fått äran att vara projektledare över. Löpande har jag utvärderat och hjälpt till att utveckla den värdegrund och profil som är organisationen Medveten Konsumtion, vidare fått ansvaret att hålla i trådarna för julkampanjen ”Inget Nyp i jul” där jag fått och tagit möjligheten att bli intervjuad av bl.a. flera lokalradiostationer och Göteborgsposten. Om inte detta var nog har jag inom ramen för praktiken också åkt till Warszawa under klimatmötet, formulerat en projektbeskrivning som jag presenterat för en utredare hos Arvsfonden och utmanat mig själv på ett helt nytt sätt.

Det är med nytt hopp och engagemang jag tackar för min tid här på Medveten Konsumtion!

Vänligast och varmast
Marcus Qvarnström

Text: Marcus Qvarnström

Tags: