Måndag i Almedalen

Måndagen i Almedalen bjöd inte bara på fint väder och en medveten grillkväll utan även på intressanta seminarier och spännande möten på stan. Detta resulterade i ett antal konkreta tips från konsument till konsument!

Under dagen lyssnade vi på seminarier om bland annat mat, bilar och energi. Det kända talesättet ”det finns inga gratis luncher” omsattes i praktiken på ett lunchseminarium anordnat av Max Hamburgare. Kön var lång och för de som var ute efter ett vegetariskt alternativ blev väntan extra lång eftersom fritösen var ur funktion. På plats fick vi en intervju med verkställande direktör Richard Bergfors. Se Richards och andra konsumenters tips på https://www.almedalsvideo.se/

Ett seminarium från Sustainable Innovation tog upp ämnet att applicera rymdteknik på jordskorpan för att nå ett mer hållbart samhälle. Årets Greenwashpristagare utsågs av Miljöförbundet Jordens Vänner som vinnare stod miljöminister Andreas Carlgren. Vi hann även med att påbörja en ekoguide här Visby och recenserade ett café.

Idag kommer vi att genomföra en kampanj för att uppmärksamma konsumtion och konsumenter i valet  tillsammans med Sveriges Konsumenter. Samt Butiksguidningar i samarbete med Dyrare mat och Coops miljöchef Mikael Robertsson.
 

Tags: