Den 21:a mars arrangerade Ekoguidens lokala redaktion i Haninge -Tyresö en Ekofestival i Gula Villan i Handen. Solen sken och snön gnistrade, perfekt väder för en ekofestival tydligen, för det kom en hel del besökare. Några var Haningebor andra hade åkt från Fruängen, Hökarängen, Nacka, Huddinge och andra delar av Stockholmsområdet.

Föredragen i ABFs kurslokal i villan intill lockade många. Hållbar ekonomi – är det möjligt? var temat på Leif Bratts föredrag. Leif som är ekologisk ekonom redde ut det ohållbara tillväxt-kravet och att vi måste byta ut BNP som egentligen borde kallas bruttonational-konsumtion, för det är vår totala konsumtion som mäts och vad har vi att vinna på att den hela tiden ökar?

Nästa föredrag stod Martin Smedjeback för. Han är ickevålds-aktivist och bor i Brandbergen i ett kollektiv med fyra andra personer som delar hans engagemang för ickevåld och djurrätt. Han berättade om icke-våldaktioner som han genomfört och om sin tid i fängelse efter att han upprepade gånger blivit dömd för olaga intrång. Martin förklarade också varför han är vegan och berättade om hur han kämpar för djurens rättigheter genom sitt senaste projekt Ett år för djuren. Tänkvärt och inspirerande!

I utställningsdelen kunde besökarna lära sig ännu mer om medveten konsumtion, rättvis handel, klimat och miljö och ta del av konst, hantverk och aktiviteter för hela familjen.

Idén om en Ekofestivalen föddes och genomfördes helt av Ekoguidens engagerade volontärer Lisa Månsson och Christina Salokas i Haninge-Tyresö tillsammans med ABF. Med tanke på det lyckade resultatet kan den mycket väl komma att återuppstå nästa år igen!

Har du en idé om att göra något liknande eller vill vara med och guida andra till en mer medveten konsumtion? Då är du välkommen att bli en del av Ekoguidens recensentgäng! Fyll i formuläret här så återkommer vi med mer information.

 

STÖD OSS
Tags: