I går lanserade Medveten Konsumtion sin 13 ort för Ekoguiden. Stina Sköld och Louise Thorén går in som våra redaktörer på orten och kommer leda arbetet framåt . Vi är väldigt glada för att vi genom avtal med Norrköping kommun kommer ha bra möjligheter att knyta stadens hållbarhetsarbete närmre invånarna.

Dagens program bjöd på årets andra ekoreko-vandring där vi besökte några av butikerna i Norrköping som berättade om sitt utbud och hållbarhetsarbete. Programmet fortsatte i Laxholmskällaren vid Arbetarnas museum där vi visade dokumentären True cost inom ramarna för Café Planet, i samarbete med Studiefrämjandet. True Cost är en dokumentär från hösten 2015 om textil- och modeindustrins påverkan på miljön och främst rättigheter för arbetarna som producerar vår kläder. Se trailer för True Cost här.

2017 kommer bli ett spännande år för Norrköping där vi kommer fortsätta att besöka, recensera och granska butikernas hållbarhetsutbud. Vi kommer också genomföra en rad andra evenemang för att öka stadens kunskap om konsumtionens effekter på miljön, samt hälsa och rättigheter för de som producerar våra produkter. Vill du vara med?

För att komma i kontakt med Ekoguiden Norrköping skickar du ett mail till stina.skold@medvetenkonsumtion.org eller louise.thoren@medvetenkonsumtion.org. Kom till Ekoguiden genom att klicka i verktygsfältet ovan.

Tags: