Ska du på bio i helgen? Varför inte välja en KRAV-märkt sådan? Bio Rio i Stockholm, Bio Roy i Göteborg, Spegeln i Malmö och Röda Kvarn i Helsingborg är en del av Folkets Hus och Parkers biografkedja och är först ut i Sverige med att KRAV-certifieras.

Film eller biostolar är inte möjliga att KRAV-märka, därför har biograferna fokuserat på att certifiera sina café- och kioskdelar, som är en stor del av verksamheten. En KRAV-certifierad restaurang eller café ska bidra till en ökad tillgänglighet av KRAV-certifierade rätter och produkter genom en garanterad omfattning av KRAV-certifierade livsmedel, exponering av KRAVs namn och märke, goda kunskaper bland personalen om KRAV och ekologisk produktion och att använda ingredienser med så få tillsatser som möjligt. Samtliga av Folkets hus och Parkers egenägda biografer har KRAV-certifierats, det vill säga 15 produkter eller 25 procent av sortimentet är KRAV-godkända varor, till exempel godis, juice, frukt och bakverk.

Daniel Söderberg som är samordnare för Folkets Hus och Parkers KRAV-satsning säger:

”Det här är första steget och biograferna sätter ständigt nya miljömål. Det viktiga är att kunna erbjuda våra besökare ett sortiment som inte innehåller läskiga syntetiska ämnen, inte är besprutat med en massa gift och är så snällt mot naturen som möjligt.”

Förhoppningsvis kan detta pilotprojekt inspirera även de 600 övriga Folkets Hus, biografer, folkparker, nöjesparker och festivaler som är del i Folkets Hus och Parker. För tänk om 33 miljoner besökare per år kan välja KRAV-märkt i salongen. Vilken skillnad det kunde göra!

Text: Jennie Johansson

STÖD OSS
Tags: