Medveten Konsumtion söker praktikant för hösten 2013. Vill du bidra till hållbar utveckling och arbeta för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin? Passar det dig att få erfarenhet genom ”learning by doing” där du själv kan påverka dina uppgifter?

Arbetsuppgifter:

Praktikperiodens innehåll formas utifrån praktikantens erfarenheter, önskemål och behov. Ju tydligare du redan i din ansökan specificerar vad du skulle vilja uppnå under din praktik, desto större chans att vi kan skapa förutsättningarna tillsammans.

Som praktikant får du huvudsakligen ansvar för ett eget arbetsområde/projekt och återkopplar ditt arbete och lärande i den löpande verksamheten. Tanken är att din insats sker i ”skarpt läge”, det vill säga på ett eller annat sätt stödjer föreningens arbete att hjälpa fler konsumenter att kunna ta mer aktiva beslut i sin konsumtion.

Vi ser gärna att du har:
  • intresse för hållbar utveckling kopplat till enskild konsument
  • intresse av att arbeta i en mindre organisation som arbetar med stora frågor
  • vilja att ta ansvar och tror på ”learning by doing”
  • förmåga att formulera dig väl både skriftligt och muntligt på svenska
  • vana att arbeta självständigt och i grupp
  • datorvana
Meriterande:
  • tycker om att skriva
  • vana av att använda sociala medier för kommunikation
Tidsperiod:

Vi vill att du stannar hos oss i minst tre månader, gärna med start 15 augusti eller senare. Praktiken är obetald och görs som del av utbildning eller till exempel med stöd från arbetsförmedlingen. Vi har en arbetsvecka på 32 timmar per vecka.

Praktiken är förlagd till vårt kansli i ett kontorskollektiv i Hornstull i Stockholm med bland annat arkitekter, entreprenörer, grafiska formgivare och en och annan jurist. Kort och gott ett skönt, blandat gäng.

Ansökan:

Skicka din ansökan med personligt brev och CV senast den 10 juni till jobb@medvetenkonsumtion.org Var gärna så tydlig du kan med vad du vill uppnå under din praktikperiod. Obs: Skriv Praktikant ht 2013 som ärende!

Information:

För mer information kontakta Alexander Clemenson, verksamhetsledare, tel: 073-634 90 66

Tags: