Den 20 november är det dags för Klimatmailardagen. Under en dag skriver vi upp alla varumärken vi använder, mailar företagen bakom dem och frågar om deras klimatmål!

Den 29 november till den 10 december äger nästa klimattoppmöte rum, denna gång i Cancún i Mexico. Men alla företag i vår värld, vars produkter vi köper, kan ju göra så mycket på frivillig basis. Så vad gör företagen bakom alla de varumärken vi omger oss med?

Under en dag, den 20 november, skriver vi upp alla de varumärken vi använder, allt från morgonkaffet, kläderna vi bär, datorn och lunchrestaurangen, till middagsmaten och tv-kanalerna vi tittar på.

Och sedan mailar vi allihop och frågar efter deras klimatmål.

Om vi vill så bloggar vi sen om hur det gick!

Skicka ett vanligt mail med exempelvis denna text:  Hej! Som kund till er är jag väldigt nyfiken på era klimatmål. Var kan jag läsa mer om dem? Vänliga hälsningar

eller använd formulärenminplanet.se.

Du kan bara maila ett företag åt gången. Rätt adress hittar du oftast under Kontakta oss/Contact us på företagets hemsida. Obs! Många företag har egna kontaktformulär på sina hemsidor, i stället för en allmän kontakt-adress.

Om Klimatmailardagen: Klimatmailardagen drivs av Minplanet i samarbete med Föreningen Medveten Konsumtion, en dag om året med start 2010.

Tags: