Hej! Känner du någon som tycker om att skriva? Som brinner för miljö och konsumentmakt? Och kan tänka sig att engagera sig två timmar i veckan med att inspirera näringslivet och invånarna sin stad till en hållbar konsumtion? Är det kanske du? Just nu söker vi ytterligare redaktörer till Karlstad, Alingsås, Norrköping och Uppsala. På plats i dessa  finns redan en redaktör som bedriver Ekoguidens arbete på orten, men som gärna vill ha en kollega att dela ledarskapet med.  På så sätt får du som ny redaktör en lokal kollega som kommer kunna slussa dig in i arbetet på bästa sätt. Men vad innebär rollen som redaktör?

I rollen som lokal redaktör för Ekoguiden är din främsta uppgift att se till så att Ekoguiden på din ort är aktuell och snygg. Du ska också vara samordnare för våra redaktionsträffar i din stad som kommer hållas två gånger årligen. I dina uppgifter ingår att vara Ekoguidens ansikte utåt i din stad och skapa och hålla kontakten med lokal media och andra samarbetsorganisationer. Vi önskar att du kan avvara ca 2 timmar i veckan åt uppdraget och kan engagera dig under minst ett år.

Du brinner för att inspirera andra, har lätt för att uttrycka dig i skrift och är dessutom ansvarsfull. Kanske går du just nu en utbildning i journalistik, kommunikation eller miljövetenskap och är sugen på att omvandla din teori till praktik?

Vad är Ekoguiden? Vår vision är att Ekoguiden ska vara en dynamisk karta till din stads gröna smultronställen. En medveten guide som inte bara tipsar om ekoreko alternativ, utan också granskar verksamheterna och deras miljöprofil. Därför satsar vi på ett nätverk av engagerade ekorecensenter över hela landet. Som ekorecensent kan du själv lägga upp egna recensioner på Ekoguiden och visa för konsumenter i din stad var butikerna och restaurangerna med ett hållbart och ekologiskt utbud finns.

Att vara redaktör för Ekoguiden är ett meriterande uppdrag där du blir del av ett stort och medvetet nationellt nätverk som ger dig ökade kunskaper om miljö-, rättvise – och konsumtionsfrågor. Vi bedriver också andra typer av event så som klädbyten, filmvisningar och andra event under samarbeten med lokala föreningar.

Skicka din ansökan till bjorn.jensen@medvetenkonsumtion.org med personligt brev och CV innan 31 juni.

Ekoguiden drivs av föreningen Medveten Konsumtion tillsammans med lokalt engagerade redaktörer och recensenter. Föreningen verkar på många olika sätt för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljö och för dem som arbetar inom industrin. Vi tror på konsumentmakt och att var och en kan bidra till en mer hållbar framtid. Besök www.medvetenkonsumtion.org för mer information.

STÖD OSS
Tags: