Ekoguiden söker nu lokala redaktörer i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Vi letar efter en person som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt, och att var och en faktiskt kan bidra till en mer hållbar framtid. Känner du den personen eller är det rent av du?

I rollen som lokal redaktör för Ekoguiden är din främsta uppgift att se till så att Ekoguiden på din ort är aktuell och snygg. Du ska också vara samordnare för våra redaktionsträffar i din stad som med start i höst kommer hållas två gånger årligen. I dina uppgifter ingår att vara Ekoguidens ansikte utåt i din stad och skapa och hålla kontakten med lokal media och andra samarbetsorganisationer. Vi önskar att du kan avvara ca 2 timmar i veckan åt uppdraget (lite mer i samband med redaktionsträffarna) och kan engagera dig under minst ett år.

Vi tror att du är lite extra intresserad av att lära dig mer om miljö- och konsumtionsfrågor och gillar att påverka andra. Du är utåtriktad, har lätt för att uttrycka dig i skrift och är dessutom ansvarsfull. Kanske går du just nu en utbildning i journalistik eller kommunikation och är sugen på att omvandla din teori till praktik?

Du erbjuds ett roligt och meriterande uppdrag som lokal redaktör där du får mycket eget ansvar och frihet att utforma uppdraget. Det finns också möjlighet för dig som är intresserad av att skriva att få dina texter publicerade på Medveten Konsumtions hemsida. Ekoguidens nationella projektledare fungerar som handledare och referenser ges efter slutfört uppdrag. En gång om året inbjuds du till en inspirations- och fortbildningshelg tillsammans med de andra redaktörerna. Uppdraget är oavlönat men ger dig god erfarenhet och ett bidrag till din stads hållbara utveckling.

Låter det här som klippt och skuret för dig eller någon du känner? Tipsa din kompis eller skicka en kort personligt brev med CV till jennie.johansson@medvetenkonsumtion.org. Glöm inte berätta varför just du skulle passa som handen i handsken. Du är också välkommen att maila eller ringa på 0707-30 90 87 om du har frågor om uppdraget. Sista ansökningsdag: 15:e september.

Genom Ekoguiden kan du hitta butiker, restauranger och caféer med grön och/eller rättvis profil i din stad. Alla recensioner skrivs av ideella recensenter. Ekoguiden drivs av Medveten Konsumtion som är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Vi verkar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin.  
 

STÖD OSS
Tags: