Ekoguiden söker lokala recensenter i BORÅS, UPPSALA, GÖTEBORG, DALARNA, UMEÅ, KARLSTAD, TYRESÖ, NORRKÖPING, HANINGE, ESKILSTUNA, HELSINGBORG, STOCKHOLM, MALMÖ, TROLLHÄTTAN, ALINGSÅS och på GOTLAND.

Vi letar efter personer som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt, och att var och en faktiskt kan bidra till en mer hållbar framtid. Känner du den personen eller är det rent av du?

I rollen som lokal recensent för Ekoguiden är din främsta uppgift recensera butiker, caféer och andra verksamheter med grön profil på din ort. Två gånger årligen blir du inbjuden till redaktionsträffar i din stad som kommer hållas av din stads redaktör. Vi önskar att du kan avvara ca 2 timmar i veckan åt uppdraget (lite mer i samband med redaktionsträffarna) och kan engagera dig under minst ett år.

Vi tror att du är lite extra intresserad av att lära dig mer om miljö- och konsumtionsfrågor och gillar att påverka andra. Du är utåtriktad, har lätt för att uttrycka dig i skrift och är dessutom ansvarsfull. Kanske går du just nu en utbildning i journalistik eller kommunikation och är sugen på att omvandla din teori till praktik?

Du erbjuds ett roligt och meriterande uppdrag som lokal recensent där du får mycket eget ansvar. Det finns också möjlighet för dig som är intresserad av att skriva att få dina texter publicerade på Medveten Konsumtions hemsida.

Uppdraget är oavlönat men ger dig god erfarenhet och ett bidrag till din stads hållbara utveckling.

Låter det här som klippt och skuret för dig eller någon du känner? Tipsa din kompis eller skicka en kort personligt brev med CV till jobb@medvetenkonsumtion.org

Glöm inte berätta varför just du skulle passa som handen i handsken. Kontakta oss via mail om du har frågor så ringer vi upp dig. Sista ansökningsdag: 15 december 2014.

Genom Ekoguiden kan du hitta butiker, restauranger och caféer med grön och/eller rättvis profil i din stad. Alla recensioner skrivs av ideella recensenter.

Tags: