Möt Mita, med passion för hållbar mat – till alla.

Mita är en 59 årig kvinna som brinner för att alla ska må så bra man bara kan under vårt korta liv här på jorden.  
– Jag vill förmedla kostkunskapen så mycket jag bara kan och hur det vi äter påverkar oss, berättar hon.

Hon startade GI Boden 2003 och har sedan dess jobbat mot sitt nya koncept, single pack. Det är mat som är tillagad med den så kallade ”sous vide-tekniken”, vakuumförpackning så att maten får längre hållbarhet utan extra tillsatser. 

Allting är paketerat i enportionsformat och uppdelat i kategorierna: protein, kolhydrater, grönsaker och sås. Meningen är att man ska välja en förpackning från varje kategori och på så sätt sammanställa en fullvärdig maträtt.

– Idéen uppkom i mitt produktionskök när jag stod och packade färdiga matlådor och tänkte ”vem är jag som ska bestämma innehållet i andras måltider?”. Jag märkte även att det lämnades olika rester på tallrikarna, vilket i sin tur skapar en hel del matsvinn. Med det här konceptet kan man låta bli att ta en sås, eller skippa kolhydraterna utan att behöva slänga det.

STÖD OSS
Tags: