Så här gör Sofia för att konsumera mera medvetet i vardagen:

“Både jag och min man är vegetarianer, som äter mestadels veganskt. Vi konsumerar medvetet på så sätt att vi nästan inte konsumerar prylar alls. Jag har under flera år snarare rensat ut merparten av allt jag ägt, och vill aldrig tillbaka dit igen. Jag har ingen som helst längtan efter att köpa saker. När jag väl måste ha något så vill jag köpa något hållbart, som både ska hålla i kvalitet, design och funktion över lång tid framöver. Och om jag ska köpa något så kollar jag alltid second hand-marknaden först. Dels såklart för att det är mer hållbart, men ärligt talat så gör jag det huvudsakligen för att jag tycker att det är roligt att leta efter saker på loppisar och auktioner. Det jag gillar att konsumera är mat. God och bra mat. Jag handlar gärna mat som är närproducerad.” / @hildas.se

Läs hela artikeln här!

Tags: