Hela vårt samhälle är ju till stora delar uppbyggt kring just konsumtion, därför kan det vara svårt att hantera och avstå ifrån. Men man får hitta sin väg och sitt sätt. Jag har fyra tips kring hållbar konsumtion:

  1. Tacksamhet. Om man lär sig att känna tacksamhet för det man har, så har man kommit en bra bit på väg eftersom man slipper att fokusera på det man inte har.
  2. Handla mat. Om du blir sugen på att konsumera, vilket ju är ett sug som ibland kan uppstå. Gå till mataffären och handla mat och förbrukningsvaror som ni ändå behöver och som går åt, det brukar ”hjälpa mig”.
  3. Undvik fällor. Utsätt dig inte ens för situationer där det uppmanas till konsumtion. Håll dig undan köpcenter och handel om du känner dig ”svag”. Butikskommunikationen är duktig på att sätta klorna i en och få en att känna sug efter sånt man inte ens visste att man behövde.
  4. Aktiva val. Låt alla dina inköp vara aktiva. Alltså köp bara sånt som du faktiskt har ett behov av eller som du bestämt att du vill köpa. Undvik slumpmässiga slentrianinköp, det är sällan de blir bra.

/Sofia, @hildas.se

Läs hela intervjun med Sofia här!

STÖD OSS
Tags: