Sommaren är här och tempot sjunker. Men inte på Ekoguiden! I sommar får du följa med Karolina, Anna, Nathalie, Leila, Pernilla och Emma på deras sommarutflyker och vardagsäventyr. Följ genast Ekoguidens twitterkonto!

På Sommar med Ekoguiden ligger redan nu en handfull utflyktstips till gröna fik och butiker runt om i Sverige. Påfyllning sker varje vecka och vi tar gärna emot tips på just ditt favoritställe! Maila info@medvetenkonsumtion.org.

Senare i sommar får du följa med Ekoguiden på festival. På Malmöfestivalen och Kulturkalaset i Göteborg kan du träffa en livs levande ekorecensent, delta i workshops och lyssna på föreläsningar. Mer info om när, var, hur dyker upp på Sommar med Ekoguiden när det närmar sig.

Ekoguiden innehåller hundratals recenserade butiker, caféer och restauranger och finns i Stockholm, Göteborg, Falun, Uppsala, Umeå, Eskilstuna, Borås och på Gotland. Vår vision är att Ekoguiden ska vara en dynamisk karta till din stads gröna smultronställen. En medveten guide som inte bara tipsar om eko och reko alternativ utan som också granskar verksamheterna och deras miljöprofil. Och värdens största tackkram till Anna Olofsson för den glassiga sommarloggan!

Text: Jennie Johansson
Foto: Illustration: Anna Olofsson
Tags: