En snöig lördag i december arrangerades det första Ekoguiden Redaktion i Skövde för att starta upp arbetet med Ekoguiden. Fem ekorecensenter gav sig ut för att recensera Skövdes utbud av eko, reko och vintage. Bakom initiativet stod Ulrika Ganning, som länge arbetat för att Skövde ska få en egen Ekoguide. Vi passade självklart på att ställa några frågor till Ulrika.

Hej Ulrika! Vem är du?

Jag är en miljöengagerad och drivkraftig person som vill få människor att förändra genom att se det positiva i förändring.

Varför att det är viktigt med en Ekoguide i Skövde?

Därför att Ekoguiden ger allmänheten en möjlighet att göra smarta val och blir en väg att sprida information kring verksamheter som har valt att gå en mer medveten väg. Det handlar om att göra det enklare att tänka om att tänka rätt.

Vilka olika typer av verksamheter finns recenserade?

Det är allt från en grön frisörsalong till second hand-affärer och en gårdsbutik. Givetvis jobbar vi vidare med att hitta fler verksamheter att recensera i Ekoguiden Skövde.

Avslutningsvis så här i juletider, vilket är ditt bästa tips för en grönare jul?

Välj mer vegetariskt på julbordet! Du kan ju hitta nya favoriter som kan få följa med även resten av året.

Ekoguiden Skövde finns tillsvidare endast tillgänglig som pdf i de butiker som blivit recenserade och här.  Sprid gärna vidare bland vänner och bekanta som kan behöva tips om var man kan handla mer ekoreko om man befinner sig i Skövde. Aktiviteten är en del i projekt Ekoguiden Västra Götaland som finansieras av Västra Götalandsregionen.
 

STÖD OSS
Tags: