Betygsätt denna kurs/föreläsning

Möt Elisabet som hör hemma i Stockholm och är en av Ekoguidens flitigaste recensenter.

Hej Elisabet! Varför är du recensent för Ekoguiden?

För en medveten konsument är utbudet av affärer och restauranger än så länge begränsat. Det gäller med andra ord att ha koll på vad som finns, och det bästa sättet att ha koll är väl att vara ekorecensent? Dessutom gillar jag att “tycka till” och att skriva, så den här uppgiften är som klippt och skuren för mig.

Vad gör du till vardags?

Jag arbetar som kommunikationsrådgivare och mindfulnessinstruktör i eget företag. På somrarna driver jag och min familj en liten ekologisk grönsaksodling, mest för att vi själva vill njuta av egenodlade giftfria grönsaker. Men odlingarna har växt för varje år, så nu säljer vi till några utvalda butiker i Stockholm och till folk som har vägarna förbi.
Vardagen innebär för mig också att vara maka och mamma och att ägna stunder åt sådant jag brinner för. Som att laga och äta god ekologisk, näringsrik mat. Och så är jag en riktig sportnörd som älskar att både titta på sport och träna själv.

Vilket är det trevligaste stället du har recenserat?

Johan & Nyström och Sense Gusto är utan tvekan mina favoriter. Deras omtanke om miljön och människor är lika äkta som kärleksfull och styr varje liten detalj i det de gör. Jag drack bara te förut men tack var Johan & Nyström är jag numera kaffeälskare. De har utan tvekan det godaste, mest etiska och miljövänliga kaffet. Och på Sense Gusto kan jag med rent samvete köpa allt möjligt, både nödvändigheter och lyx till mig själv och andra. Fantastiska förebilder som var en förmån att få recensera!

Vad är det roligaste med att vara recensent?

Det roligaste är att ständigt bli påmind om att jag inte är ensam. Att det finns andra som drivs av någonting annat än kortsiktig vinning och pengar. Att det finns andra som bryr sig om hur saker och ting produceras, att det inte ska skada vår jord, andra människor, djur och växter. Jag blir glad och stärkt i min egen övertygelse av att skriva om ställen som drivs av människor med äkta engagemang, som har modet att förverkliga något de tror på och som vill bidra till utveckling och förändring. Det känns också angeläget och viktigt att skriva om ställen som inte lever upp till vad de lovar. Något annat som motiverar mig, är att bidra till att Ekoguiden växer och blir så heltäckande som möjligt. I julas åkte jag till Umeå med bil och kunde äta och dricka ekologiskt hela vägen upp, tack vare Ekoguiden och mina recensentkollegor!
 

Ekoguidens recensioner skrivs av engagerade recensenter med stenkoll på eko-, reko,- och vintageutbudet i sin stad. Vill du bli en av dem? Läs mer här.

STÖD OSS
Tags: