Hej David! Vem är du?

Vanligtvis tillbringar jag stora delar av min vakna tid på Södertörns högskola där jag läser kandidatprogrammet i turismvetenskap och medieteknik. Utöver det jobbar jag extra på en liten resebyrå som webb- och marknadsföringskoordinator. Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och tycker om att äta ekologiskt och närodlat.

Vad har varit roligast med att göra Ekoguiden Magasin?

Friheten att på egen hand utforma den grafiska grunden och ”ramen” för magasinet och att sedan få feedback, från de övriga medarbetarna, gällande innehållet i tidningen. Helt enkelt känslan av eget ansvar men med uppbackning av föreningen.

Ge oss ditt bästa ekotips!

Ät vegetariskt och närodlat. Och variera dina köp av grönsaker beroende på säsong. Grova grönsaker så som vitkål, lök, morot och fänkål är aldrig fel; det finns oändliga möjligheter att göra goda wokrätter och grönsaksröror med rotfrukter som bas. De passar även utmärkt som lunchlådor när man är i skolan.

Vad gör du i sommar?

I sommar blir det mycket jobb men givetvis blir det några cykel-, tåg- och båtutflykter till våra natursköna områden i Mälardalen och skärgården; Skokloster, Utö och Järna. Och så ska det ätas svenska jordgubbar, blåbär och hallon i stora lass.

Du kan läsa Ekoguiden Magasin nummer tre på Sommar med Ekoguiden. Här har vi samlat magasinet, sköna gröna utflyktstips och sommarkrönikor. 

Går du själv och grunnar på ett projekt du skulle vilja genomföra? Kanske passar det inom ramarna för Medveten Konsumtion. Hör av dig till oss så berättar vi mer om vilka möjligheter som finns. Här hittar du kontaktuppgifter.

Tags: