Under våren har en grupp Boråsare gått Medveten Konsumtions distansutbildning i konsumtion, miljö och etisk handel för att bli recensenter. De har gett sig ut på stan och recenserat Borås butiker, restauranger och caféer med eko-, reko, och vintageutbud. Klicka här för att komma direkt till Ekoguiden Borås.  

Lotta Magnander är lokal redaktör för Ekoguiden i Borås. Vi tog ett snack med henne om visioner och mål för henne själv, Ekoguiden och Borås:

Hej Lotta! Vad gör du när du inte redaktörar för Ekoguiden?

Jag är marknads- och affärsutvecklare med inriktning mot CSR. Det innebär att jag hjälper företag att genom ökat samhällsansvar bli mer lönsamma. Det kan röra sig om energibesparingsåtgärder, nya vinklingar av tjänster, processtyrning som gynnar personalens trivsel och arbetsmiljö i kombination med strategisk marknadsföring i den redan befintliga verksamheten. Mitt mål är att till hösten även kunna erbjuda föreläsningar inom hållbar konsumtion för företag som vill ta miljöansvar och utveckla sin personal inom området.

Varför är arbetet med Ekoguiden viktigt för dig?

Svaret är enkelt. Vårt sätt att konsumera är förödande för miljön. Hur vi än vrider och vänder oss har vi bara en jordglob med begränsade resurser. Min förhoppning är att ansvarstagandet ska öka hos konsument liksom näringsidkare och att de börjar se affärsmöjligheterna i att våga satsa på etiska, ekologiska, återvunna och närproducerade varor. Detta hoppas jag leder till att Borås blir en av de städer med störst miljö-, eko- och fairtradeutbud i Sverige!
 

Borås är den åttonde staden i ordningen attt få en egen ekoguide. Vill du också vara med och bidra till medveten konsumtion i din stad? Läs mer här.

Tags: