Appen Shopgun hjälper dig att enkelt göra medvetna, rättvisa och klimatsmarta val.

Att själv behöva sätta sig in i vilka val i butiken som är bäst för miljön, hälsa och har producerats på ett bra sätt kan ta tid och vara krångligt. Det vet vi. Och vi jobbar ständigt för att underlätta. Med Shopgun i din iPhone eller Android-telefon kan du enkelt scanna varor i butiken och se vad som döljer sig bakom streckkoden.

Shopgun laddas med våra ”Råd och tips”
  • Kanske är det när man står där i butiken man behöver infon som mest? Vi är övertygade att var och en kan bidra till en hållbar utveckling och det börjar i de små och dagliga besluten. Vi tror inte att en vanlig konsument varken har tid eller lust att söka igenom varenda miljö- eller rättviseorganisations hemsida så fort de undrar över något eller står där i butiken, säger Alexander Clemenson, verksamhetsledare på föreningen Medveten konsumtion.
  • Vi äter mat minst tre gånger om dagen så varje beslut som är mer medvetet påverkar. Vi röstar inte för ett bättre samhälle var fjärde år i riksdagsvalet, vi röstar med vår plånbok varje gång vi handlar – detta skickar också signaler till producenterna.
Forskningsbaserade råd i fint sällskap

I Shopgun bidrar Medveten Konsumtion med råd och tips tillsammans med bland annat Naturskyddsföreningen, Sveriges Konsumenter, Världsnaturfonden WWF, Greenpeace, Swedwatch, Fair Trade Center och Folksam – detta för att hjälpa konsumenter göra bättre val i sin vardag.

Om Shopgun

Shopgun erbjuder en oberoende reklamfri och trovärdig kanal för utvalda kvalitetsrådgivare som vill förmedla egna köpråd kopplade till produkter på marknaden. Shopgun finns gratis för Android och kostar 15 kr för iPhone.
www.shopgun.se 

Tags: