Semestertiderna börjar gå mot sitt slut och vi börjar finna oss i att vara tillbaka på jobbet. Då är det viktigt att tänka på att inte glida tillbaka in i ohållbara vardagsvanor. Nu är en perfekt tid att skaffa nya hållbara vardagsvanor! Kanske är det även dags att spetsa till arbetsplatsens miljöarbete med ny energi? Vi har samlat våra bästa Back-to-Work tips att dela med oss av denna vecka!

På kontoret

Som anställd kan du briljera lite och komma med en hel del bra idéer för din arbetsplats. Allt från möten, till tvålen, lamporna och elen. Varje liten sak har betydelse.

  • Byt ut pappret, tvålen, diskmedlet och rengöringsmedlet till miljömärkta varianter, exempelvis med Bra Miljöval eller Svanen.

  • Föreslå att ni har fler möten digitalt eller på telefon – för att undvika onödiga tjänsteresor. Argumentera för att ni sparar på miljön, men också tid och pengar. 

  • Byt till el märkt med Bra Miljöval – det är den tuffaste märkningen på förnybar el som också garanterar att elen är producerad i Sverige.

  • Undersök om ni kan installera rörelsesensorer i lamporna för att spara på elen. Även en dimmer är en bra investering.

  • Har ni fruktkorg på kontoret? Byt till en ekologisk variant – både för miljön och de anställdas hälsa!

  • För större miljöbeslut är det en bra idé att skapa en miljöpolicy! Förutom de saker vi redan nämnt i den här texten så finns det en hel del annat att göra. Har ni ingen miljö- eller hållbarhetsansvarig så är det på tiden!

Psst! Behöver ni hjälp? Oavsett hur litet eller stort företag ni är så hjälper vi gärna till.

Boka en föreläsning med oss för mer inspiration till vilka hållbara förändringar ni kan göra på just din arbetsplats! Kanske vill ni ha en mer generell internutbildning i hållbarhet? Inga problem – vi skräddarsyr innehållet efter era önskemål!

Tags: