Semestertiderna börjar gå mot sitt slut och vi börjar finna oss i att vara tillbaka på jobbet. Då är det viktigt att tänka på att inte glida tillbaka in i ohållbara vardagsvanor. Nu är en perfekt tid att skaffa nya hållbara vardagsvanor! Kanske är det även dags att spetsa till arbetsplatsens miljöarbete med ny energi? Vi har samlat våra bästa Back-to-Work tips att dela med oss av denna vecka!

Luncherna

Förutom transport är maten en stor del av din miljöpåverkan. Se därför till att du fyller dina jobbluncher med klimatsmarta råvaror och minimerar matsvinnet!

 

  • Satsa på matlådor! Äter du ute har du väldigt lite kontroll över råvarorna. Känns det tråkigt med matlåda varje dag? Ge dig själv en dag i veckan då du får äta lunch ute.

  • Planera dina luncher i förväg, på så sätt effektiviserar du inköpen och det blir mindre matsvinn. Varför inte göra matlåda av rester från gårdagens middag?

  • Sätt upp ett mål om minst en eller två vegetariska (eller varför inte helt veganska?) matlådor varje vecka. Går det bra kan du trappa upp senare. Desto mer växtbaserat desto miljövänligare!

  • Vill du ha hjälp med klimatsmarta recept till dina matlådor? Spana in t.ex Enkla Kassen eller Gröna Kassen.

  • Ta med matlådor för hela veckan redan på måndagen så slipper du tänka på det varje dag (nej, de hinner inte bli dåliga i kylskåpet!) 

Psst! Har ni inget kylskåp på jobbet? Var inte rädd att fråga om det. Kanske är ni flera som vill ha det? Desto nyare vitvaror desto bättre, välj en som är energiklassad med A+++.

STÖD OSS
Tags: