Semestertiderna börjar gå mot sitt slut och vi börjar finna oss i att vara tillbaka på jobbet. Då är det viktigt att tänka på att inte glida tillbaka in i ohållbara vardagsvanor. Nu är en perfekt tid att skaffa nya hållbara vardagsvanor! Kanske är det även dags att spetsa till arbetsplatsens miljöarbete med ny energi? Vi har samlat våra bästa Back-to-Work tips att dela med oss av denna vecka!

Först ut: Kaffet!

Svenskarna dricker näst mest kaffe i hela världen, vilket ger oss inte bara enorma mängder kaffesump, utan även enorma möjligheter att påverka kaffemarknaden till det bättre.

 

  • Titta efter ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe och te.
  • Minska gärna din konsumtion av kaffe och te för att minska klimatpåverkan och håll koll på att du och även din arbetsplats inte brygger mer än vad som behövs.
  • Kolla med din arbetsgivare om ni kan byta till ekologiskt och rättvisemärkt kaffe på jobbet.
  • I vår Ekoguide kan du hitta caféer med ett bra utbud av ekologiska och Fairtrade-märkta alternativ för era fikaraster. Kanske kan ni få en stående rabatt för anställda om ni bara fikar eller köper med just därifrån?
  • Byt ut några av dina koppar kaffe eller svart te mot ett smakrikt örtte, gärna ekologiskt och närproducerat.
  • Köper du take away kaffe? Ett sätt att minska din miljöpåverkan rejält på är att byta ut engångsmuggarna mot en flergångsmugg. Du minimerar både plast, sopor och dessutom får du ofta rabatt med medhavd mugg!
  • Fundera på om du kan använda en del av kaffesumpen till något annat. Här finns en hel drös med idéer!

Psst! Glöm inte att lägga kaffesumpen i komposten! Har ni ingen sådan på jobbet? Perfekt! Passa på att önska en samtidigt som du önskar dig rättvisemärkt och ekologiskt kaffe till jobbet.

Läs mer om miljö och kaffe här!

Tags: